22 august 2011

Azorerne

Nu er det efterhånden et stykke tid siden, at jeg har lagt min vej forbi min blog, så nu er det vist på tide. Men sommeren har jo været over os, så der har ikke været lige så stor grund til at side foran computeren, selvom det danske sommervejr godt kunne ligne efterårsvejr nogle gange. Så min mand og jeg tog turen 5 timer væk fra lille Danmark til sol og varme på Azorerne, der er 9 små øer der hører ind under Portugal.
Hvis der er nogen der ude der mangler lidt ferie inspiration, kan man jo læse og se lidt billeder i dette indlæg. For jeg kan helt sikkert anbefale, at man tager ned og ser dette smykke land.
Foto: Marie Kristine Bay Pedersen
Som man kan se herover, er Azorerne et meget blomsterigt land. Og hvis man er der lidt før vi var, vil man kunne se Hotensiaerne står OVERALT ved vejkanterne i fuld flor. De var dersværre ved at blomstre lidt ud, da vi var der, men tilgengæld var vi der i den varmeste måned. Vejret er ret omstifteligt dernede, men temperaturen er stort set hele tiden omkring de 25 grader +/-. Så det er ikke det varmeste land, men efter min mening lige sådan en temperatur der er til at være ude i.
Foto: Marie Kristine Bay Pedersen
En af vores i alt 14 dage dernede brugte vi på at tage til et krater kaldet Furnas. Her er der stadig gang i aktiviteten i vulkanen, så jorden er meget varm her. Som man kan se på billedet ryger det fra vandet der er rundt omkring, fordi jorden simpelthen koger vandet op til omkring kogepunktet. Folkene omkring Furnas området har en specialitet, hvor de steger/koger en masse forskellig mad i jorden. Vi prøvede det på turen, men det var mere en oplevelse end det var godt. Men prøv det...
Foto: Marie Kristine Bay Pedersen
En af dagene havde vi også lejet en bil selv, for at komme rundt og se nogle af de ting vi ellers ikke lige ville se, og denne dag var vi oppe og se Tvilligesøerne (billeder nedenfor) og vi var ude og bade et sted i havet, hvor der løber en kilde ud, sådan at havet i det naturlige svømmebassin var omkring 35 grader. Det var vildt, for bølgerne var virkelige høje.
Foto: Marie Kristine Bay Pedersen
Foto: Marie Kristine Bay Pedersen
Tvilligesøerne har fået sit navn ved, at det egentlig er en sø, men på den ene side af broen er vandet helt grønt og i den anden er det helt blåt. Det siges at det var en prinsesse med blå øjne og en stalddreng med grønne øjne, der ikke kunne få hinanden, så de græd så meget, at det blev til søer. Ellers er det vist bare fordi at det er himlen der spejler sig i den blå og store sø, og træerne der spejler sig i den grønne og lille sø. Man kan godt ane det på billedet.
Foto: Marie Kristine Bay Pedersen
Når man er på nogle øer, der ligger midt ude i Atlanterhavet, er man jo nødt til at ud på havet og se nogle af de prægtige dyr der er i vandet. Vi var så heldige, at være ud og svømme med delfiner, hvor vi simpelthen bare sejlede helt hen til delfinerne og så bare fik lov til at dumpe i. Vi havde dykkerbriller og snorkel i, så det var bare super fedt at kigge ned i vandet og se en delfin svømme lige i mod mig, og den var kun 2 meter væk da den dykkede igen. Det var den vildeste og fedeste oplevelse jeg længe har prøvet, og jeg vil kun anbefale sådan en tur til alle.
Foto: Marie Kristine Bay Pedersen
Azorerne er ikke det bedste land, hvis man kun er til strand og afslapning. Men hvis man er til smyk natur er dette land sikkert på top 10 listen. Der er vandfald, smykke krater og søer og så er der masser af varme kilder man må bade i. Man har brugt landet til at bevise at alle planter kan gro der, så der er planter og træer fra mange forskellige lande rundt omkring på øerne.
Foto: Marie Kristine Bay Pedersen
Foto: Marie Kristine Bay Pedersen
Azorerne består somsagt at 9 små øer, hvor vi kun var på den ene men største af øerne. Denne hedder Saõ Miguel. Den er ca. på størrelse med Bornholm bare strukket ud, så den er 56 km. lang og 7 km bred hvor den er kortest. Men hvis du lige vil en tur rundt om øen, så er der 300 km rundt, simpelthen fordi det går så meget op og ned hele tiden. Min mand var helt sikker på at man kunne få nogle virkelig fede Tour de Azor cykelruter dernede, og det er helt sikkert - jeg skulle ikke ud og cykle dernede.
Foto: Marie Kristine Bay Pedersen
Så der var lidt om vores ferie, og jeg vil endnu engang anbefale alle, at bestille en rejse derned. Og det kan gøres gennem Bravo Tours - der er ikke så mange andre i Danmark der har rejser der ned.