29 oktober 2011

Café Cake - Franske makroner

Endelig... Så fik jeg taget mig sammen til, at lave disse smukke franske specialiteter. Det gik måske ikke helt som det skulle, men de smager godt - og så gør øvelse jo mester, så jeg er sikker på at næste portion nok skal blive god.


Jeg lavede dem kun i lilla, men planen er også at de skal laves i orange. Hvad siger I til dem??? Er de ikke fine? Jeg synes i hvert fald det er ganske godt gået af at være min første gang.

Er det noget du er interesseret i? For så kommer opskriften her...

Makroner
100 g smuttede mandler
150 g flormelis
75 g æggehvider (svare ca. til 1,5 bæger med past. æggehvider)
1 knsp. salt
50 g sukker
pastafarve - her lilla

De smuttede mandler tørres i ovnen i ca. 15 minutter ved 175 grader, og males herefter til mel i en foodprocesser. Mandelmel og flormelis blandes sammen.
Pisk æggehviderne stive med salt og pisk sukkeret i lidt af gangen til en tyk og glat masse. Tilsæt herefter pastafarven og vend forsigtigt melet i. Det er vigtigt at massen ikke er for tyk, men må heller ikke være for tynd så den flyder ud. Fyld massen i en sprøjtepose med glat tyl og sprøjt den ud på en bageplade med bagepapir i små cirkler på ca. 4 cm i diameteren. Der skal være 2 cm mellemrum imellem hver. Kagerne skal stå og tørre i en halv til hel time ved stuetemperatur (dette glemte jeg - så måske er det derfor det ikke gik helt som det skulle).
Varm ovnen op til 180 grader og sæt pladerne ind. Skru straks den til 140 grader og bag de små makroner i 12-15 minutter. Lad dem afkøle og læg derefter evt. bagepapiret på et fugtigt viskestykke, hvis makronerne sidder fast. Herved løsner de sig.

Hvid chokoladecreme
0,5 dl fløde
100 g hakket hvid chokolade
50 g smør
smag og pastafarve

Kog fløden op og tag den straks af varmen. Rør chokoladen i og når det er smeltet, røres smørret i. Tilsæt herefter en ønsket smag og pastafarve. Jeg brugte purrede blåbær og lilla pastafarve - men det gjorde desværre at cremen blev lidt for flydende, så sørg for ikke at komme for meget væske i. Lad cremen afkøle.
Vend halvdelen af makronerne med bunden opad og fyld cremen på ved hjælp af en sprøjtepose. Placer resten af makronerne ovenpå.

Sådan - så er der lækre kager til kaffen.

De orange jeg også skal have lavet bliver med revet appelsinskral i cremen, og hvis jeg skulle lave dem lyserøde, kunne de jo blandes med nogle purrede bær eller marmelade. Lad her fantasien sejre..

Rigtig god fornøjelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg takker, bukker og nejer for kommentarer :)